12°C
Mostar 14°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

06.05.2022 / 22:24 Ostali sportovi - Problemi na vaganju

Oliveira zbog 230 grama ostao bez titule

Oliveira zbog 230 grama ostao bez titule
Foto: Agencije

Velike probleme na službenom vaganju za UFC 274 priredbu prouzročio je sada već bivši prvak lake kategorije, Šarlis (Charles) Oliveira.

Do Bronxa se jako dugo čekalo da stupi na vagu, a onog trenutka kad se napokon pojavio, bio je pola pounda, tj. 230 grama pretežak.

S obzirom da se radi o borbi za pojas, borci ne smiju prekoračiti gornju granicu lake kategorije koja iznosi 155 pounda, tj. 70 kilograma.

Dobio je Oliveira dodatnih sat vremena za skinuti višak kilograma, a napetost je bila sve veća. Oliveira se nakon sat vremena pojavio na drugom pokušaju, ali vaga mu je pokazala identičnu kilažu kao prvi put.

Džastin Gatje (Justin Gaethje) prošao je na vaganju bez problema te je bio na tačno 70 kilograma. On i njegova timska kolegica Rose Namajunas zapravo su prvi stupili na vagu i pokazali su svoju profesionalnost. Karla (Carla) Esparza, izazivačica za pojas koji Rose Namajunas drži u slamka kategoriji, također je odradila svoj posao bez problema. Namajunas i Esparza bile su na tačno 70 kilograma.

Izuzev Oliveire, probleme je imala još samo Norma Durmont koja je težila 66,45 i tako je za pola kilograma prekoračila limit perolake kategorije. 30 posto njenog honorara pripast će njenoj protivnici, Macy Chiasson.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo