8°C
Mostar 10°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C

06.05.2022 / 09:37 Tenis - Prvi reket svijeta

Đoković: Australija? Emotivni tragovi ne prolaze tako lako

Đoković: Australija? Emotivni tragovi ne prolaze tako lako
Foto: Vijesti.ba
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u razgovoru za "Tennis Channel" pričao je o nus pojavama koje su ga pratile poslije deportacije iz Australije.

Iza Novaka je izuzetno težak period u karijeru, koji je, priznaje, ostavio traga, ali optimist je i vjeruje da su pred njim bolji dani.

„Poslije povratka iz Australije, moram da priznam, možda sam malo potcjenjivao emocionalno stanje u kojem sam bio. Pomislio sam: ‘Znaš, pa, ja sam van Australije, to je ono što jeste. Šta se desilo, desilo se. Idem dalje.’ Ali, u narednim mjesecima osjećao sam da su emocionalni i mentalni tragovi onoga što se tamo dešavalo još prisutni. Tek u poslednjih nekoliko nedjelja sam počeo da izlazim iz toga, i da koristim sve što se dogodilo kao pogonsko gorivo i pozitivnu energiju“ rekao je Đoković i nastavio:

„Nikada ranije u životu se nisam suočio s takvim okolnostima, uzelo je svoj danak mentalno i emotivno. Pokušavao sam da pristupim svakom sljedećem turniru kao bilo kojem drugom, ali shvatio sam da nije tako lako samo se otresti svega, tog osjećanja… Ne znam, teško je objasniti. Nemam pravu riječ, ali neki osjećaj kao da me nešto zauzdava. Naročito u prvim turnirima“.

Đoković je ove godine odigrao samo tri turnira, u Dubaiju (poraz od Jiržija Veselog), Monte Carlu (poraz od Alejandra Davidoviča Fokine na startu) i Beogradu, a danas ga u Madridu očekuje četvrtfinalni duel protiv Huberta Hurkača. Jasno je da nema dovoljno mečeva u nogama, ali evidentno je i da polako ulazi u pravi ritam pred Roland Garros.

„U duelima sa Veselim i Davidovič Fokinom osjećao sam kao da to nisam ja. Bio sam malo nervozniji nego obično i u odbrambenijem režimu” priznao je prvi igrač svijeta, kome je prijao dolazak u Beograd i mečevi na domaćem terenu pred punim tribinama.

„Mislim da mi je velika podrška u Srbiji pomogla da se izvučem, nadam se da ću odsad opet biti na starom, na tom optimalnom balansu koji mi je potreban kako bih igrao najbolje što mogu“.


(Vijesti.ba / Sport Klub)

Izdvajamo