6°C
Mostar 10°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 9°C
Bihać 3°C

05.05.2022 / 12:56 Tenis - Ništa od "klasika"

Murray se razbolio, Đoković bez borbe u četvrtfinalu Mastersa u Madridu

Murray se razbolio, Đoković bez borbe u četvrtfinalu Mastersa u Madridu
Foto: Vijesti.ba
Andy Murray i Novak Đoković ipak neće igrati u četvrtak na Mastersu u Madridu zbog toga što se Britanac razbolio. To znači da će prvi reket svijeta ići u četvrtinu finala bez borbe.

Kako se navodi na Twitter nalogu madridskog Mastersa Endi Mari zbog bolesti ne može da izađe na teren Manolo Santana i njegov duel sa Novakom Đokovićem je otkazan. Srpski teniser tako direktno ide u četvrtinu finala gdje čeka boljeg iz duela Hurkač – Lajović.

Mari i Đoković nisu igrali jedan protiv drugoga veoma dugo. Poslednji put su bili na terenu 2017. godine u Dohi kada je srpski teniser slavio 2:1, a zatim su uslijedili veliki problemi za Škota koji je imao više operacija i veoma mukotrpan povratak na teren. Dosta je imao pehova i u posljednje vrijeme, ali je u Madridu dobio dva velika imena – Tima i Shapovalova.

Nema sumnje da se ovaj teniski klasik veoma dugo čekao i da je trebalo da bude poslastica za ljubitelje tenisa jer je bilo uopšte pitanje da li će se ikad opet sastati Andy i Novak.

Novak će tako u četvrtini finala igrati a da je prethodno u Madridu samo jednom bio na terenu i to protiv Gaela Monfisa. Njega je dobio 2:0, a koliko god će mu dan pauze prijati zbog odmora, sa druge strane to može da bude i problem jer se najbolji teniser svijeta i dalje navikava na šljaku i na igranje dugih mečeva posle višesedmične pauze.

Organizatori turnira su saopštili i da će duel Rubleva i Evansa sada biti prebačen na centralni teren tako da oni otvaraju četvrtak na turniru u glavnom gradu Španije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo