27.04.2022 / 19:43 BiH - Hajriz Brčvak

Poznati humanista iz Bijelog Polja u posjeti Potočarima

Poznati humanista iz Bijelog Polja u posjeti Potočarima
Foto: Fena
Humanista iz Bijelog Polja i poznati biznismen iz Njemačke Hajriz Brčvak sa suprugom i svojim prijateljima danas je posjetio Memorijalni centar Potočari gdje su odali počast nevino ubijenim žrtvama genocida.

Oni su na spomen obilježja položili cvijeće i učenjem Fatihe sjetili se ubijenih. Majke Srebrenice su grupu iz Bijelog Polja dočekale i upoznali ih o srebreničkim strahotama iz perioda 1995.godine.

Tokom današnje posjete Hajriz Brčvak nije mogao sakriti emocije i poručio svima da trebaju da dođu i posjete Centar.

- Musilimani prvo trebaju da obiđu ovo mjesto, pa onda da idu na hadž. Treba da praštamo kako nas je božiji poslanik učio, a nikako ne smijemo zboraviti šta se desilo. Ovdje imaju žive duše koje govore o tome šta se njihovim najbližim dešavalo. Treba čuti istinu od majki koji su preživjele genocid. Svaki musliman treba da dođe i obiđe Memorijalni centar i da prenosi istinu o genocidu. Želimo da damo podršku ovim ljudima, i želimo da majke i narod podržimo koliko je u našoj moći, a dovoljno je kad dođemo i samo ih podsjetimo. Srebrenčanima je dovoljna ruka podrške - kazao je Feni Brčvak.

Hajriz Brčvak je učestovao u izgradnji staračkog doma „Za majke Srebrenice“, a večeras za Srebrenčane je organizirao kolektivni iftar u prostorijama Emmausu.


(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo