27.04.2022 / 14:18 Fudbal - Engleska

Navijači Uniteda protestuju: Ne žele Pogbu, Maguirea i Glazere

Navijači Uniteda protestuju: Ne žele Pogbu, Maguirea i Glazere
Foto: Agencije

Vlasnici Uniteda, porodica Glazer i fudbaleri Paul Pogba i Maguire su označeni kao najnepoželjniji od strane navijača.

Britanski Sky Sport organizovao je opširnu anketu u kojoj su glasali navijači Uniteda. Jedno od pitanja je bilo šta bi promijenili u svom klubu, a gotovo svi su saglasni oko ove tri stvari.

Naime, navijači su u konstantnom ratu sa porodicom Glazer, koju optužuju da je direktno odgovorna za sunovrat slavnog kluba.

Zamjera im se to što kao američka porodica jevrejskog porekla koja nema tradiciju praćenja fudbala svojstvenu Evropljanima, nije angažovala stručan kadar koji će se baviti upravljanjem kluba, već se miješa u sve odluke, a ne poznaje materiju. Navijači koji gaje specifičan sentiment prema klubu na Glejzere gledaju kao na nekog ko je došao da se finansijski okoristi o to što vole, angažujući nestručan kadar koji poput recimo, Eda Woodwarda služi samo da im pravi razne finansijke kombinacije.

Jedan od preplaćenih igrača je i drugi na ovoj listi Harry Maguire. Fudbaler koji nijednom nije pokazao da je zaslužio epitet „najskupljeg defanzivca u historiji fudbala“, redovno je na meti navijača kako Uniteda, tako i reprezentacije Engleske. Mnogi tvrde da on u Manchester nikada ne bi došao, pogotovo ne za 85 miliona eura koliko je plaćeno njegovo obeštećenje, da se klub ne nalazi u rasulu.

Uz Maguirea se nalazi i Paul Pogba, fudbaler kojem je ovo poslije epizode u Juventusu drugi angažman na „Old Traffordu“. Navijači su od njega očekivali mnogo više, da bude „mozak i srce“ ekipe, što on očigledno ne može. Kako stvari stoje ovog ljeta će promijeniti sredinu.

Navijači su saglasni da je najbolji igrač u timu Bruno Fernandes.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo