15.04.2022 / 14:58 BiH - Ministar odbrane BiH

Podžić: Ako bude trebalo branit ćemo državu BiH

Podžić: Ako bude trebalo branit ćemo državu BiH
Foto: Fena

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić  je danas u kasarni Oružanih snaga BiH „Rajlovac“, gdje je održano svečano obilježavanje 30. godišnjice od osnivanja Armije RBiH i postrojavanja počasnog stroja 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH, izjavio novinarima da će, ako bude trebalo, braniti državu BiH.

To je zakonska obaveza Oružanih snaga BiH, zbog toga postojimo, to je jedna od naših misija i, ako bude trebalo, sigurno ćemo braniti državu BiH – poručio je ministar Podžić.

On je svim građanima Bosne i Hercegovine, porodicama šehida, poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima, pripadnicima 2. rendžerskog puka, čestitao 30. godišnjicu od formiranja Armije Republike BiH.

- Svima kažem, pored ovih teških situacija kada nas je država malo finansijski zaboravila, pa evo već treću godinu živimo na privremenom finansiranju, kada neki namjerno opstruiraju da se što manje opreme Oružane snage BiH, moram poručiti njima - mirno ovu državu neće rasparčati -  istaknuo je ministar Podžić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, kazao je da sigurnosna situacija u BiH nije dobra, ne iz razloga rata u Ukrajini, sigurnosna situacija u BiH nije dobra iz razloga nefunkcikonisanja državnih vlasti, iz razloga nefunkcionisanja Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH i Parlamentarne skupštine BiH.

Po njegovim riječima, nažalost, to najviše osjeća Ministarstvo odbrane i pripadnici Oružanih snaga BiH.

Ima onih koji namjerno žele te instutucije urušiti i dovesti ih na nivo da ne mogu izvršavati svoje obaveze. Borimo se protiv toga, borit ćemo se  i ne može biti gore nego 1992. - istaknuo je ministar Podžić.     



(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo