15.04.2022 / 13:39 BiH - Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Džaferović: Nastaviti dalje jačati Oružane snage BiH

Džaferović: Nastaviti dalje jačati Oružane snage BiH
Foto: Vijesti.ba

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je danas u kasarni Oružanih snaga BiH „Rajlovac“, gdje je prisustvovao svečanom obilježavanju 30. godišnjice od osnivanja Armije RBiH i postrojavanju počasnog stroja 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH, izjavio novinarima da je 30 godina od stvaranja Armije RBiH vrlo važan datum.

On je građanima Bosne i Hercegovine i pripadnicima Armije RBiH čestitao ovaj praznik, kao i propadnicima aktuelnog 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH.

- Put Bosne i Hercegovine je put u daljnjoj integraciji. Nije put Bosne i Hercegovine put dezintegracije, to je put u haos. Jedino reintegracija i daljnje jačanje svih segmenata bosanskohercegovačkog društva, svih državnih institucija pa i Oružanih snaga BiH, je jedini mogući put i jedini put koji je u interesu svih nas koji živimo u ovoj zemlji – kazao je Džaferović.

Dodao je da smo nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma imali i imamo 27 godina mukotrpnog rada na brojnim reformama, te da je reforma odbrane jedna od najuspješnijih reformi koja je provedena u našoj zemlji.

Po njegovim riječima, treba nastaviti dalje jačati Oružane snage BiH, treba jačati dalje sve druge institucije u BiH i treba ići našim evropskim i NATO putem.

- Moja poruka onima koji u ovom trenutku, nažalost, imaju drugačije poglede na budućnost Bosne i Hercegovine, koji procese vide u nekoj vrsti dezintegracije - neće biti nikada nikakve dezintegracije, može biti samo reintegracija i jačanje države BiH i njenih institucija. Neka znaju doboro pobornici tih retrogradnih snaga da je to i u njihovom interesu i da je u interesu onih za koje oni tvrde da ih predstavljaju - zaključio je Džaferović.



(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo