16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

27.03.2022 / 08:36 Politika - Jedan projekt, neprekidni PR

Konačno zajedno: Ministar Šteta se ne odvaja od novih trolejbusa

Konačno zajedno: Ministar Šteta se ne odvaja od novih trolejbusa
Foto: Vijesti.ba

Ministara saobraćaja KS Adnan Šteta poznat je u javnosti po davanju brojnih obećanja i jednako brojnih kašnjenja u njihovoj realizaciji.

Tako je bilo i sa novim sarajevskim trolejbusima. Šteta je dao obećanje da će prvi novi trolejbusi iz Bjelorusije stići do kraja januara, a kako nisu Istinomjer je i ovo njegovo obećanje ocijenio neispunjenim.

Nešto kasnije trolejbusi su ipak krenuli, pa konačno i stigli. Ministar Šteta poručio je - idemo dalje. Iako bi kod većine takva poruka značila da se ide dalje sa novim projektima, kod ministra Štete to nije slučaj. Značilo je to skoro pa svakodnevno izvještavanje o novim trolejbusima.

Priča između ministra i trolejbusa počela je još krajem septembra prošle godine. Bila je to, pokazaće se kasnije, ljubav na prvi pogled. Nakon nekoliko mjeseci čekanja, krenulo je.



Krajem februara iz Minska je za Sarajevo krenuo novi trolejbus, o čemu nas je ministar izvijestio na društvenim mrežama prigodnim video snimkom.



Dan kasnije objavio je i novi video snimak, ovoga puta sa izgledom novog trolejbusa i najavom: uskoro na sarajevskim ulicama.

Šest dana kasnije novi sarajevski trolejbus je stigao na carinsku ispostavu u Sarajevo. Šteta je bio na licu mjesta

Istog dana u večernjim satima trolejbus je stigao na trolejbuski depo, uz poruku ministra Štete: Uskoro na našim ulicama

A čim je dotaknuo sarajevski asfalt stigao je i ministar Šteta sa ključevima. Krenulo je.

Dan kasnije objavljen je novi video u kojem se javnost ponovo informira da je novi sarajevski trolejbus opremljen najsavremenijom opremom.

Trinaest dana kasnije nova objava. Trolejbuski depo bogatiji je za još jedan novi trolejbus.

Dan kasnije ministar Šteta na trolejbuskom depou. Četiri nova sarajevska trolejbusa se nalaze na trolejbuskom depou. Sljedeće sedmice će stići i peti, poručuje Šteta i pojašnjava da su i ova četiri opremljena najsavremenjiom opremom.

Istog dana, Šteta je novi trolejbus fotografisao pored starog. Vremeplov.

Četiri dana kasnije prva televizijska ekipa je zavirila u novi sarajevski trolejbus gdje ih je domaćinski dočekao ministar Šteta. Dva dana kasnije i druga tv kuća je prva zavirila u novi trolejbus. Prije četiri dana, revnosni ministar obavještava javnost da je održana prva testna vožnja novih sarajevskih trolejbusa.

Dan kasnije produciran je video zapis u kojem je snimljena testna vožnja. Nezavisna produkcija je u trolejbusu zatekla i ministra Štetu.

U međuvremenu su se i ekipe nekoliko web portala prvi provozali novim sarajevskim trolejbusima. Zadnja, a poznajući Štetu ne i posljednja test vožnja održana je danas za premijera KS Edina Fortu.

Važno je napomenuti da bi novi sarajevski trolejbusi prije vožnji za građane, na ulice mogli izvesti i građevinsku operativu.
Naime, s obzirom na dužinu novih trolejbusa, pretpostavka je da će se neke sarajevske raskrsnice morati proširivat kako bi se saobraćaja mogao nesmetano odvijati.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo