6°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 6°C
Bihać 3°C

28.01.2022 / 12:42 Fudbal - Legenda Juventusa

Buffon: U moje vrijeme nije bilo igrača kao što je Dušan Vlahović

Buffon: U moje vrijeme nije bilo igrača kao što je Dušan Vlahović
Foto: Facebook
Dušan Vlahović (21) od danas je novi igrač Juventusa.

Fenomenalni srpski napadač je iz Fiorentine prešao u Staru damu za 75 miliona eura i potpisao je ugovor na pet godina. Vlahović se prošle sezone nametnuo kao jedan od najtalentiranijih mladih igrača svijeta. Zabio je 21 gol u Serie A, a ove sezone ih već sad ima 17 na kontu, prenosi Index.hr.

Za legendarnog Gigija Buffona dolazak Vlahovića u Juve je fantastičan potez.

"Juventus je prošao kroz trenutak dezorijentacije, a sada je na pravom putu. Dušan Vlahović je najljepši, najveći i svakako potpis koji je izazvao najveće iznenađenje. Uz Halanda i Mbappea, najbolji je mladi igrač na svijetu. On posjeduje nešto drugačije, vidi se prisutnost velike devetke. A onda i evolucija. U moje vrijeme nije bilo igrača od 190 centimetara s takvom dinamikom", rekao je Buffon za Gazzettu dello Sport.

Dok se čeka da transfer Vlahovića postane i služben, glavno pitanje među juventinima je budućnost Paula Dybale, koji zasad odbija produljiti ugovor s Juveom.

''Odluči li ostati, Paulo će napraviti sjajnu stvar. Da sam na njegovom mjestu, to bih napravio i odrekao bih se nekih financijskih benefita. Da sam Juve, mogućnost da u ekipi imam Vlahovića i Dybalu bi me itekako zagolicala'', rekla je legenda Juvea i jedan od najvećih golmana ikad.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo