9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

27.12.2021 / 08:22 Magazin - Cloudflare

TikTok postao najpopularnija stranica u svijetu, nadmašio je čak i Google

TikTok postao najpopularnija stranica u svijetu, nadmašio je čak i Google

Najpopularnija mrežna stranica u svijetu 2021. godine postao je TikTok, nadmašivši čak i Google, prema podacima koje je objavila kompanija Cloudflare.

Cloudflare, kompanija koja se bavi mrežnom sigurnošću, objavila je da je TikTok, društvena mreža u vlasništvu kineske kompanije ByteDance, prvi put zauzela vrh 17. februara, ali tada samo na jedan dan.

Platforma na kojoj se objavljuju kratki videosnimci prvo je mjesto privremeno zauzela i u martu i maju, no tek joj je 10. augusta se uspjela održati na čelu nekoliko dana.

TikTok je potpuno zavladao u oktobru i novembru, uključujući i američki blagdan Dan zahvalnosti (25. novembra) i crni petak (26. novembra). Trend se nastavio i u decembru.

Lani je tiktok.com bio sedma najpopularnija internetska domena, što predstavlja značajan porast popularnosti u proteklih godinu dana.

Ostalih deset najpopularnijih domena odnosi se na Facebook, Microsoft, Apple, Amazon, YouTube, Twitter i WhatsApp.

TikTok je bio i najpopularnija društvena mreža u ovoj godini, prestigavši Facebook.

YouTube, Twitter i Instagram smjestili su se iza njih, a zatim slijede Snapchat, Reddit, Pinterest, LinkedIn i Quora.

Podaci kompanije Cloudflare pokazuju i da su Netflix i YouTube bile dvije najpopularnije stranice za streaming 2021. godine, a HBO Max je došao na treće mjesto prešavši Hulu, kompaniju u većinskom vlasništvu Disneyja.


(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo