17°C
Mostar 18°C
Tuzla °C
Banja Luka 23°C
Bihać °C

04.12.2021 / 20:30 Fudbal - Premiership

Manchester City na krilima Silve savladao Watford i vratio se na vrh tabele

Manchester City na krilima Silve savladao Watford i vratio se na vrh tabele

U posljednjem današnjem susretu 15. kola engleskog Premiershipa Manchester City je s ubjedljivih 1:3 slavio na gostovanju kod Watforda.

Građane je predvodio Portugalac Bernardo Silva s dva pogotka, a ekipa Pepa Guardiole se ovim slavljem otisnula na prvo mjesto s dva boda prednosti ispred Chelseaja i jednim ispred Liverpoola.

Gostujuća ekipa je odmah nametnula svoj način igre o čemu najbolje svjedoči visokih 81 posto posjeda lopte u prvih 45 minuta. Igralo se uglavnom na Watfordovoj polovici i gol Daniela Bachmana bio je pod konstantnom opsadom.

Prvi pogodak vidjeli smo već u četvrtoj minuti. Jack Grelish je dijagonalom pronašao Phila Fodena u lijevom halfspaceu, a Pepov miljenik je sjajnim centaršutom pogodio Raheema Sterlinga ‘u trepavicu’ – 0:1.

Na podebljanje Cityjevog vodstva čekali smo do 31. minute kada je Bernardo Silva spremno dočekao odbijenu loptu nakon što je Bachman odbranio pokušaj Ilkaya Gundogana.

City je na odmor otišao s dva gola prednosti i bilo je jasno da će biti potrebno pravo čudo ako ih je Watford mislio spriječiti u pokušaju preuzimanja liderske pozicije u ligi.

Bernardo Silva ponovno je demonstrirao golgetersko umijeće u 63. minuti. Portugalac je ostao izoliran na desnoj strani u 1 na 1 situaciji protiv Dannyja Rosea. Ispostavilo se da engleski bek nije dorastao ovom izazovu – 0:3.

Cucho Hernandez je u 74. minuti uspio tek ublažiti poraz svoje ekipe, koja se trernutno nalazi tik iznad zone ispadanja.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo