6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

01.12.2021 / 23:22 Fudbal - Serie A

Milan bolji od Genoe, Sassuolo remizirao protiv Napolija

Milan bolji od Genoe, Sassuolo remizirao protiv Napolija
Foto: Twitter
Odigrane su još dvije utakmice 15. kola italijanske Serije A, a Milan je savladao Genou na svom terenu sa 3:0 i tako se primakao samo na bod prvoplasiranom Napoliju koji je doživio večeras veliki šok u finišu utakmice i remizirao je sa Sassuolom (2:2).

Rossoneri su slavili na Luigi Ferraris sa 0:3, a Milan je u vodstvo doveo sjajni Zlatan Ibrahimović. Iskusni napadač postigao je majstorski pogodak u 10. minuti iz slobodnjaka. Uslijedila su dva gola Juniora Messiasa sudijskoj nadoknadi prvog dijela i u 61. minuti.

Rade Krunić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, odigrao je svih 90 minuta.

Nije bilo pogodaka u prvom poluvremenu utakmice Sassuolo – Napoli, a potom su u drugom dijelu gosti došli do prednosti od dva gola. Diaz je pogodio u 51. minuti, a potom Mertens devet minuta poslije. Činilo se da će Napoli doći do lagane pobjede, ali uslijedio je šok.

Prvo je Scamacca pogodio za 1:2 u 72. minuti, a potom je Ferrari u 89. minuti poravnao rezultat. Defrel je zatresao mrežu Napolitanaca u trećoj minuti sudijske nadoknade, međutim pogodak Sassuola je poništen nakon intervencije VAR-a i ostalo je 2:2, prenosi SCsport.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo