0°C
Mostar 5°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 0°C

30.11.2021 / 18:21 Politika - MVP BiH

Turković: BiH i NATO dijele snažno partnerstvo

Turković: BiH i NATO dijele snažno partnerstvo
Foto: FENA

Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je danas s dosadašnjim zapovjednikom NATO stožera u Sarajevu brigadnim generalom Ericom Folkestadom i novoimenovanom zapovjednicom brigadnom generalicom Pamelom L. McGaha.

Na sastanku je bilo riječi o suradnji Bosne i Hercegovine i Sjevernoatlantskog saveza.

Ministrica je zahvalila NATO stožeru za kontinuiranu potporu i pomoć, posebice za uspješnu suradnju s Oružanim snagama, te naglasila da BiH i NATO dijele snažno partnerstvo, s ciljem jačanja i intenziviranja suradnje.

Naglasila je da je Povjerenstvo za suradnju s NATO-om, koje je osnovano u veljači ove godine, usvojilo Program reformi BiH 2021, koji je dostavljen Vijeću ministara na razmatranje i usvajanje.

Ministrica Turković je zahvalila generalu Folkestadu na pomoći i suradnji u povodu završetka njegovog jednogodišnjeg mandata na čelu NATO stožera u Sarajevu, dok je novoimenovanoj zapovjednici brigadnoj generalici Pameli L. McGaha poželjela uspješnu misiju.

General Folkestad je iskazao posebnu zahvalnost ministrici Turković na uspješnoj suradnji i potpori NATO stožeru u proteklom razdoblju.

Sugovornici su se suglasili da je potrebno ubrzati aktivnosti na ispunjavanju preuzetih obveza, koje se nalaze pred BiH, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo