12°C
Mostar 15°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

30.11.2021 / 16:09 Fudbal - Kvalifikacije za SP

Hurem: Čestitam svojim igračicama na pobjedi

Hurem: Čestitam svojim igračicama na pobjedi
Foto: NFSBiH
Poslije tri uzastopna, a ukupno četiri poraza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine na Novom Zelandu i Australiji, ...

... ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je danas u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici selekciju Malte rezultatom 1:0 (1:0) te ostvarila i svoj prvi trijumf u ovim kvalifikacijama.

Gol Maje Jelčić iz 36. minute bio je dovoljan za pobjedu nogometašica BiH, koje su i danas male više te bolje prilike, a koje su i sva četiri boda osvojile upravo protiv Malte. Prvi susret ove dvije selekcije, koji se 21. septembra igrao na Malti, okončan je rezultatom 2:2. Zbog boljeg skora u međusobnim duelima s Maltežankama, bh. nogometašice izbile i na četvrto mjesto grupe E.

- Mi imamo kvalitet, što se tiče igračica, ali ovo je bio veoma težak teren i bilo je teško igrati. Pogotovo u ovom periodu godine, u novembru, kada ni uslovi nisu dobri. Sve ovo više odgovara kada se branite.

Ali, evo, čestitam svojim igračicama, izdržale su i pokazale su da znaju igrati i da su bolje od Malte. Žao mi je i što nismo postigle još i više pogodaka. Sigurno da su i protivnice imale svoje prilike - istakla je selektorka BiH Samira Hurem.

Podvukla je kako ima mlad tim, koji pravi i greške, ali ističe kako joj je drago da su osvojile tri boda te da u nastavku kvalifikacija, naredne godine, očekuje da će im biti mnogo lakše igrati i osvajati bodove.

Danas, također u okviru 6. kola, u okviru grupe igraju Azerbejdžan - Crna Gora (15.00 sati) te Danska - Rusija (18.00). Tabela grupe E: Danska 15 (31:1), Rusija 15 (18:0), Crna Gora 9 (8:12), BiH 4 (5:20), Malta 4 (4:16), Azerbejdžan 0 (1:18).


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo