3°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

28.11.2021 / 08:11 Ličnost dana - Ličnost dana

NENAD ČANAK - ISTRAJNI BORAC ZA ISTINU

NENAD ČANAK - ISTRAJNI BORAC ZA ISTINU
Nenad Čanak / Vijesti.ba
Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak do sada je bezbroj puta dokazao da je istrajni borac za istinu i pravdu, bez straha da o pojavama govori otvoreno i krajnje iskreno.

Tako je bilo i tokom zadnjeg gostovanja na Face TV.

- Gdje god su se pojavili čuvari srpstva, tu srpstva nema! Gdje god su srpski nacionalisti, tu Srba nema. Da li ja imam pravo da budem Srbin, a da ne budem pravoslavac?! Po njihovim pravilima, nemam! Svi nacionalisti se žale da je zemlja u kojoj žive mala i da nije dovoljno etnički čista! To je fašizam. To je osnova iz koje se rađa metod, a taj metod je čopor koji rastrgne svakog ko ne zavija u tom čoporu. Napravi se diskurs stvari koje su neupitne i niko ne smije ništa da pita. U Srbiji je stvoren kult patrijarha koji blagosilja ratne zločince. To nije srpstvo, to je zloupotreba vjerskih osjećanja. Pravi se teokratska država Srbija sa kojom crkva nema veze, ali se u Crnoj Gori pravi desant.

On je govorio i o dešavanjima u vezi s muralima ratnom zločincu Ratku Mladiću u Srbiji.

- Uzeo sam četku i prekrečio mural Ratku Mladiću! J*** ja mater i Ratku Mladiću i onome kome je on heroj. Strašna je činjenica da su moj natpis protiv Mladića skinula maloljetna djeca! Ko je toj djeci učitelj mržnje?! , pita Čanak.

Sa historijom se mora suočiti da bismo imali budućnost, naglasio je jednim prilikom Čanak Zbog koji je godinama unazad tražip da se o srebreničkoj tragediji uči u školama u Srbiji.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo