6°C
Mostar 15°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 5°C

27.11.2021 / 20:31 Svijet - Miloš Zeman

Češki predsjednik izašao iz bolnice

Češki predsjednik izašao iz bolnice
Foto: Miloš Zeman / AP

Češki predsjednik Miloš Zeman otpušten je danas iz vojne bolnice u Pragu, u koju je vraćen nakon što je u četvrtak utvrđeno da je pozitivan na koronu.

Sedamdesetsedmogodišnji Zeman već je jednom prije dva dana bio otpušten iz bolnice, poslije više od mjesec dana liječenja, ali je tamo ponovo primljen samo nekoliko sati kasnije, nakon što je bio pozitivan na testu na virus koronu.

"Predsjednik je dobio monoklonska antitijela, standardni tretman za osobe koje pripadaju rizičnim grupama. On je u potpunosti vakcinisan protiv kovid-19, uključujući i treću dozu, i ne ispoljava nikakve simptome bolesti", saopštila je bolnica, prenosi AP.

Zeman je hitno prevezen u bolnicu 10. oktobra, dan nakon izbora za Donji dom parlamenta i liječen je na odjeljenju intenzivne njege, a njegovo stanje je pripisano neodređenoj hroničnoj bolesti.

Zemanov kabinet danas je saopštio da će on biti pušten u predsjedničku palatu u Laniju, zapadno od Praga.

Iz kabineta dodaju i da Zeman planira da, uz propisane mjere distanciranja, imenuje za premijera Petra Fijalu, lidera koalicije koja je pobijedila na izborima, prenosi AP, podsjećajući da je ta ceremonija bila planira za petak ali je odložena zbog zdravstvenog stanja predsjednika.


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo