7°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

26.11.2021 / 09:13 Košarka - Kvalifikacije za SP

Skenderija čeka: Zmajevi večeras protiv Češke

Skenderija čeka: Zmajevi večeras protiv Češke
Foto: Vijesti.ba

Muška košarkaška reprezentacija BiH večeras započinje svoj put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje će se održati 2023. godine u Indoneziji, Japanu i FIlipinima.

Zmajevi u velikoj dvorani Mirza Delibašić dočekuju Češku Republiku (20 sati), selekciju s kojom naš nacionalni tim nema najbolja iskustva. Dosad smo odigrali pet mečeva protiv ovog rivala, slavili tek jednom, još u septembru 2008. godine. Posljednja četiri susreta pripala su Česima…

No, to svakako ništa ne znači uoči večerašnjeg obračuna pod koševima Skenderije, ekipa pod palicom selektora Vedrana Bosnića je pokazala da se ne boji nikoga, što potvrđuju i sjajni rezultati u proteklom periodu te plasman na Eurobasket 2022.

“Ovi momci su otišli na Evropsko prvenstvo kada je malo ko mislio da će oni to uspjeti. Zaslužili su da napunimo dvoranu koliko možemo. Ako su to četiri hiljade, da onda bude četiri hiljade ljudi. I da dobiju taj pljesak, novu energiju i da nam pomognete svima da odigramo što bolju utakmicu i da probamo pobijediti”, kazao je Bosnić prije nekoliko dana na press-konferenciji.

Ulaznice po cijenama od 10 i 15 KM se mogu kupiti na prodajnim mjestima Kupikarta.ba, kao i na blagajni na platou KSC Skenderija.

Nakon dugo vremena muška košarkaška reprezentacija BiH igra pred domaćom publikom. Zato nemojte zakazati. Podržite ove momke.

Skenderija čeka. Budi Zmaj.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo