8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać °C

20.11.2021 / 23:53 Tenis - Završni masters

Zverev savladao Đokovića za finale u Torinu

Zverev savladao Đokovića za finale u Torinu
Foto: Twitter

Alexander Zverev fenomenalnom igrom pobijedio je Novaka Đokovića sa 2:1 (7:6(4), 4:6, 6:3) te se plasirao u finale Završnog mastersa u Torinu, gdje će igrati protiv Rusa Daniila Medvedeva.

Oba tenisera su fenomenalno servirala u prvom setu, te su prve brejk lopte viđene tek u desetom i 11. gemu. Prvo je jednu spasio Zverev, koja je ujedno bila i set lopta, a potom je Đoković soasio dvije i to vezane. Njemački teniser je u taj brejku bio bolji sa 7:4 i dobio je prvi set.

Zverev je fenomenalno odigrao u defanzivi, osim što je sjajno servirao, a u drugom setu Šoković je došao do brejk prilike u devetom gemu i iskoristio je drugu. U desetom gemu Nijemac je bio blizu da se vrati, ali Đoković je iskoristio svoju petu set loptu i dobio drugi set sa 6:4.

Njemački teniser nastavio je sa sjajnom igrom i u trećem odlučujućem setu. Imao je odgovor na sve što je pokušao Đoković u ovom meču. Zverev je u četvrtom gemu oduzeo servis prvom reketu svijeta. Nole je imao jednu šansu u sedmom gemu da se vrati, ali nije uspio i Zverev je dobio set sa 6:3, a time i meč sa 2:1.

Nakon meča Zverev je rekao da ne postoji čovjek na svijetu koji zaslužuje veći respekt od Đokovića i poručio je “On je najveći teniser svih vremena”.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo