9°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 4°C

18.11.2021 / 12:12 Tenis - Novi zaplet

Nestala teniserka javila da je dobro i da nije silovana

Nestala teniserka javila da je dobro i da nije silovana

Slučaj nestale kineske teniserke Peng Shuai dobio je novi zaplet nakon što je China Global Television Network objavio pismo u kojem teniserka javlja da je s njom sve u redu i da se odmara.

Peng je 2. novembra na kineskoj društvenoj mreži Weibo objavila pismo u kojem tvrdi da ju je bivši kineski dopremijer Zhang Gaoli seksualno napastovao te da je njegova supruga sve znala jer je čuvala stražu ispred vrata.

"Nemam audio ili videodokaze i bilo ih je nemoguće napraviti, ali imam svoje vrlo stvarno iskustvo", napisala je tada Peng, čiji se neželjeni odnos s 40 godina starijim političarom nastavio i u idućem razdoblju.

Objava je uskoro obrisana, a cenzori su blokirali i mnoge srodne pojmove, kao što je tenis. Francuski Le Monde nekoliko dana kasnije objavio je da je 35-godišnja Peng nestala, a izvršni direktor WTA Steve Simon kaže da s njom niko već neko vrijeme nije uspio stupiti u kontakt, piše Index.hr.

Sada je spomenuti CGTN objavio pismo u kojem teniserka tvrdi da je dobro i da su sve tvrdnje o silovanju neistinite. Ta je objava samo unijela još veću sumnju u cijelu priču.

"Vezano za nedavne vijesti na službenoj stranici WTA, sadržaj nisam ni potvrdila ni verificirala te je objavljen bez mog pristanka. Vijesti iz te objave, među kojima i ona o optužbi za silovanje, nisu istinite. Nisam nestala i na sigurnom sam. Odmaram se kod kuće, sve je u redu. Hvala na brizi.

Ako WTA objavi još vijesti o meni, molim vas da ih provjerite sa mnom i da ih ne objavljujete bez mog pristanka. Kao profesionalna teniserka, zahvaljujem svima na brizi. Nadam se da ću i dalje promovirati kineski tenis ako dobijem priliku, nadam se da će biti sve bolji i bolji.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo