8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

17.11.2021 / 23:02 Tenis - Sloboda izbora

Đoković o vakcinisanju: Svako ima pravo birati šta će stavljati u svoje tijelo

Đoković o vakcinisanju: Svako ima pravo birati šta će stavljati u svoje tijelo
Foto: Twitter

Australac Nick Kyrgios nedavno je gostovao u jednom teniskom podcastu i ondje dao do znanja kako je promijenio stav kad je u pitanju Novak Đoković, kojeg je dotad često kritizirao.

Izjavio je kako svako ima pravo na svoj stav o vakcinisanju, pa tako i Đoković, kojeg je ranije osudio zbog toga što je uoči Australian Opena tako govorio o vakcinisanju.

Đoković se danas na konferenciji za medije nasmijao kad je čuo što je Kyrgios rekao pa ponovo pričao o pravu na izbor i vakcinaciji, piše Index.hr.

"Nisam očekivao to od njega. Kakav je stav imao prema meni posljednjih godina... Nisam to očekivao. Sada se moram složiti s njim. Svako ima pravo i slobodu da izabere što god hoće, nije bitno jesam li to ja ili neko drugi. Nije ni bitno je li u pitanju vakcinacija ili nešto drugo. Moraš imati slobodu da sam za sebe izabereš. U ovom slučaju, da izabereš ono što stavljaš u svoje tijelo. Uvijek sam to propagirao i uvijek ću biti za slobodu govora i slobodu izbora jer je to krajnji cilj za sretan i miran život", rekao je Đoković.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo