6°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 7°C
Bihać 3°C

27.10.2021 / 15:01 Crna hronika - Akcija FUP-a

KS: Osoba inicijala Đ.M. (1982.) uhapšena zbog droge

KS: Osoba inicijala Đ.M. (1982.) uhapšena zbog droge
Foto: FUP
Osoba inicijala Đ.M. (1982.) lišena je slobode nakon što je pretresom objekata koje koristi na području Kantona Sarajevo pronađeno oko kilogram materije koja asocira na opojnu drogu amfetamin, saopćila je Federalna uprava policije.

Ta osoba je bila na izdržavanju kućnog zatvora s elektronskim nadzorom, a sumnjiči se za nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238., stav. 1., Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

- Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretnih i nepokretnih stvari koja spomenuto lice koristi te su tom prilikom pronađeni oko jedan kilogram materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u postupku. Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije, u zakonskom roku biti predata u nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - citat je iz saopćenja.

Policija Federalne uprave nastavlja rad u ovom predmetu.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo