7°C
Mostar 9°C
Tuzla °C
Banja Luka 5°C
Bihać 5°C

23.10.2021 / 10:13 Crna hronika - Više povrijeđenih

Tragedija u Brčkom: U požaru smrtno stradalo šest osoba

U  požaru koji je zahvatio stambeni objekat u brčanskom naselju Suljagića sokak, u Mostarskoj ulici, smrtno je stradalo šest osoba, a više njih je povrijeđeno.

Povrijeđeni su prevezeni u brčansku bolnicu gdje im je pružena pomoć.

Portparolka Policije Brčko distrikta BiH Dževida Šadić Hukičević je u izjavi za Fenu kazala da je Policija Brčko distrikta BiH 23. oktobra u 6.20 sati zaprimila prijavu da u ulici Sarajevska na skretanju prema naselju Suljagića Sokak gori kuća.

- Upoznata je Služba hitne medicinske pomoći JZU Zdravstveni centar Brčko kao i profesionalna vatrogasna jedinica Brčko distrikta BiH koji su izašli na mjesto događaja i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Policijski službenici su na terenu i vrše uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH a na mjesto događaja je izašao i protivpožarni inspektor te se utvrđuju sve okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio. Dosadašnjim aktivnostima je utvrđeno da ima nastradalih osoba - izjavila je Šadić Hukičević.

Trenutno nema informacija o ozbiljnosti povreda, javlja RTV Hit.

Prema nezvaničnim informacijama tokom intervencije vatrogasci su na spratu objekta spasili četvoro djece. Požar koji se dogodio jutros nije bio većeg intenziteta, a sumnja se da su povrede i smrtni ishodi rezultat trovanja ugljen monoksidom.

Uzrok požara se utvrđuje.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo