-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

19.10.2021 / 21:03 Fudbal - Liga prvaka

Pjanić asistent u porazu Besiktasa, City deklasirao Club Brugge

Pjanić asistent u porazu Besiktasa, City deklasirao Club Brugge
Foto: Vijesti.ba
Odigrana su dva susreta večerašnjeg programa grupne faze Lige prvaka, a u grupi A ubjedljiv je bio Manchester City na gostovanju kod Club Bruggea (1:5), dok je Besiktas našeg Miralema Pjanića poražen na domaćem terenu od Sportinga (1:4).

Pjanić se na odličan način vratio nakon povrede, međutim njegova ekipa je poražena u Istanbulu. Rachid Ghezzal je imao dobru šansu za Besiktas u petoj minuti, a tri minute poslije pokušao je bosanskohercegovački veznjak iz slobodnjaka, ali je poslao loptu preko gola.

Nakon kornera u 15. minuti Sebastian Coates je pogodio za vodstvo Sportinga od 0:1, a deset minuta poslije domaći su na taj način i izjednačili. Pjanić je sjajno ubacio iz kornera, a glavom je pogodio Cyle Larin za 1:1.

Ipak, već u 28. minuti ponovo nakon kornera pogodio je Coates za prednost Sportinga od 1:2. U sudijskoj nadoknadi prvog dijela VAR je poništio fenomenalnu asistenciju. Zmaj je sjajno uposlio Alexa Teixeiru, koji je spektakularno pogodio. VAR je dugo provjeravao pogodak, a na kraju je isti poništen jer je Brazilac bio u ofsajdu.

Besiktas je u drugom poluvremenu imao nekoliko prilika, no nije uspio postići pogodak. Na drugoj strani Paulinho je u 72. minuti pogodio prečku, a ovaj fudbaler je u 89. minuti postigao pogodak za konačnih 1:4. U finišu utakmice žuti karton je dobio Pjanić.

City je bio ubjedljiv u Belgiji protiv Club Bruggea. Građani su nakon prvog dijela imali dva gola prednosti, a Joao Cancelo je pogodio u 30. minuti, dok je Riyad Mahrez u 43. minuti zatresao mrežu domaće ekipe.

Kyle Walker je u 53. minuti povisio na 0:3, a Cole Palmer je u 67. povisio na 0:4. Jedini pogodak za Club Brugge postigao je Hans Vanake u 81. minuti. Nedugo nakon toga Mahrez je još jednom bio strijelac. Nakon provjere VAR-a pogodak je priznat i to je bilo konačnih 1:5.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo