8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

18.10.2021 / 19:56 Fudbal - Skandal u Turskoj

Hiljade nezadovoljnih navijača Fenerbahčea dočekali ekipu na aerodromu, Özil poslao poruku

Hiljade nezadovoljnih navijača Fenerbahčea dočekali ekipu na aerodromu, Özil poslao poruku

Trabzonspor je pobijedio Fenerbahče 3:1 u devetom kolu turskog prvenstva. Tom je pobjedom Trabzonspor preuzeo vrh tablice baš ispred Fenerbahčea.

Fener je poveo 1:0 u trećoj minuti preko Rossija, a u 23. je ostao bez Min-jae Kima, koji je dobio drugi žuti karton. Uslijedio je preokret domaćina golovima Bakasetasa u 25. i 87. te Sarija u 90. minuti.

U Fenerbahčeu su bijesni zbog suđenja glavnog suca Sansalana. Navijači tog kluba uvjereni su da ih je sudac namjerno oštetio, pa su stali iza svojih igrača. Nekoliko hiljada Fenerovih navijača dočekalo je svoje igrače na aerodromu u Istanbulu, a onda su se svima obratili predsjednik kluba Ali Koc i najbolji igrač momčadi Mesut Özil.

"Sve dok su navijači Fenerbahčea iza nas, bit ćemo prvaci", rekao je Özil navijačima i dodatno zapalio atmosferu, piše Index.hr.

Gazda kluba Koc rekao je da Fenerbahče više neće šutjeti i da će poduzeti sve mjere kako bi zaštitio klub.

Ove sezone se već dogodio skandal u turskom nogometu. Galatasaray je kod Rizespora zabio gol za pobjedu u 101. minuti, i to nakon što je Diagne napravio nekoliko prekršaja gradeći taj napad.




(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo