7°C
Mostar 15°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

15.10.2021 / 21:06 Fudbal - Trener Veleža

Dudić: Falio je voljni momenat, na treninzima idemo jače u nekim duelima

Dudić: Falio je voljni momenat, na treninzima idemo jače u nekim duelima
Foto: Arhiv
Velež je poražen večeras u novom gradskom derbiju od Zrinjskog, a Plemići su na stadionu Rođeni slavili rezultatom 0:1.

Ovo je bio drugi uzastopni poraz Veleža u gradskom derbiju, a trener domaćih Feđa Dudić istakao je da je utakmica bila slična onoj od prije mjesec na stadionu Pod Bijelim brijegom.

“Nije bilo stopostotne prilike ni sa jedne strane. Nažalost i kada nema prilika, mi namjestimo protivniku. Slična je utakmica bila i prije mjesec. Na ovakvim utakmicama moraš imati malo veći voljni momenat, malo veću želju za pobjedom. Onda možda budeš i nagrađen za neke stvari”, rekao je Dudić, dodavši:

“Imali smo dobar ulaz u utakmicu. Desetak minuta, nekoliko prekida… I onda ne iskoristimo prvo poluvrijeme da napravimo neku dominaciju, da malo više više gore. Ostali smo samo sa Cvijanovijćem da skače na duge lopte. Nismo bili blizu”.

Dudić ističe da je Velež proigrao tek nakon primljenog gola.

“Uljuljano drugo poluvrijeme, iako smo na poluvremenu pokušali da probudimo ekipu. Jedna dekoncentracija, kiks i primiš gol iz toga. Onda smo spustili loptu, ali ne možeš, onda se protivnik povuče, koncentrisano se brani. Mislim da jedan šut Pece i Zvonića, to je to. Nedovoljno za nešto više. Zrinjskom je bila dovoljna jedna poluprilika, nama nije ni jedna prava. U globalu je moralo biti oštrije i sa većim voljnim momentom”, dodao je Dudić.

Trener Veleža osvrnuo se još jednom na voljni momenat.

“Sve smo probali. I motivisati ekipu kroz razne načine. Imam osjećaj da u treninzima idemo jače u nekim duelima. Moramo smirivati da se neko ne povrijedi, a danas većinom su kartoni bili za nestartove”, istakao je ovaj stručnjak.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo