4°C
Mostar 10°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C
Powered by Dark Sky

14.10.2021 / 09:42 BiH - Milionska šteta

Vatrogasci još na terenu i gase ostatke požara u firmi Zaharex u Srebreniku

Vatrogasci još na terenu i gase ostatke požara u firmi Zaharex u Srebreniku

Požar u firmi Zaharex u Srebreniku, koji je izbio sinoć iza 22 sata, ugašen je u ranim jutarnjim satima, a vatrena stihija u ovoj firmi prouzrokavala je milionsku štetu. 

Prilikom gašenja požara, kako su rekli u MUP-u Tuzlanskog kantona, povrijeđena su dva vatrogasca, a u pitanju je trovanje ugljen-monoksidom. Nije bilo povrijeđenih civila.

Iz Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik rečeno je Feni da je požar lokalizovan u potpunosti u 23 sata, a konačno gašenje je trajalo do jutarnjih sati, da bi u četiri sata bio ugašen. Vatrogasna jedinica je, kako je kazao glavni vatrogasac Asmir Suljić, još uvijek je na terenu i gasi ostatke požara. 

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona navode da je trenutno u toku uviđaj.

- Sinoć u 20.40 policijskoj stanici se obratio građanin NN i rekao kako je u mjestu Špionica, na magistralnom putu M18, primijetio požar. Policijski službenici su izašli da urade uviđaj. Na lice mjesta su izašli PVJ Srebrenik, PVJ Tuzla i PVJ Brčko Distrikt. Uviđaj je počeo jutros, inspektori su izašli na teren - navodi operativni inspektor MUP-a TK Suad Ganić. 
(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo