7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

01.10.2021 / 15:05 Obrazovanje - Saopćenje

U Mostaru, Sarajevu i Tuzli u ponedjeljak počinje nova akademska godina

U Mostaru, Sarajevu i Tuzli u ponedjeljak počinje nova akademska godina
Foto: Vijesti.ba

Svečani početak nove akademske 2021./2022. godine predviđen je u ponedjeljak, 4. listopada, na mostarskom sveučilištu, Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru i Univerzitetu u Tuzli.

Brucoši na Univerzitetu u Sarajevu s nastavom u novoj akademskoj godini počinju također u ponedjeljak, dok će za studente starijih godina, prema dosadašnjim informacijama, nastava početi 18. listopada, priopćilo je u petak Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti.

Nova akademska godina na univerzitetima u Zenici i Bihaću počet će 11. listopada.

Na svim javnim univerzitetima u Federaciji BiH predviđeno je klasično održavanje nastave, uz poštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi.

"Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti čestita početak nove akademske 2021./2022. godine svim studentima i profesorima na visokoškolskim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa željom da uspješno realiziraju svoje studentske aktivnosti i obveze", stoji u priopćenju.

Također, iz Ministarstva obavještavaju da će uskoro biti objavljen javni poziv za podrške iz oblasti proširenog studentskog standarda, i to za podršku studentima s invaliditetom, te za poticaj školovanju Roma, a odnose se na studente - državljane BiH s prebivalištem na području Federacije BiH, koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u BiH.

Istovremeno će biti objavljen i poziv za kandidiranje studenata za dodjelu podrške najboljim studentima, državljanima BiH, koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u Federaciji BiH, navodi se u priopćenju.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo