10°C
Mostar 12°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

29.09.2021 / 11:45 Regija - Predsjednik Socijaldemokratske stranke

Tadić:Stanje na sjeveru Kosova posljedica predizbornih interesa Vučića i Kurtija

Tadić:Stanje na sjeveru Kosova posljedica predizbornih interesa Vučića i Kurtija
Foto: Arhiv

Predsjednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ocijenio je da je situacija na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak "direktna posljedica interesa" koji se tiču predizbornih kampanja premijera Kosova Albina Kurtija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a nimalo interesa običnih ljudi.

“Suština ove situacije je upotrebna vrijednost ovog spora i ljudi na prelazima u svrhu uspjeha Kurtija na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Vučića na parlamentarnim i predsjedničkim u Srbiji”, rekao je on za list Danas.

Tadić je kazao da on, lično, ne bi dopustio da pitanje automobilskih tablica ostane neriješeno, ako to Srbiju dovodi u nepovoljnu poziciju i drugoj strani ostavlja prostor za akciju, koju je putem specijalnih kosovskih policijskih jedinica ROSU izveo Kurti.

“Ne bih upotrijebio vojsku zbog spora oko automobliskih tablica, a posebno ne bih naš narod plašio novim pogronom. To je sramno i kukavički”, dodao je on.

Tadić, koji je nekada bio predsjednik Srbije, rekao je da bi Vučić trebalo da razgovora sa ljudima koji donose odluke, a ne sa ambasadorima i drugim posrednicima, pošto to ne donosi nikakav rezultat već doprinosi “sebičnim interesima Vučića i Kurtija”.



(Vijesti.ba / Beta)

Izdvajamo