29.09.2021 / 11:30 BiH - 28. septembar

U Skoplju obilježen Dan Bošnjaka

U Skoplju obilježen Dan Bošnjaka
Foto: VKBI

U organizaciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sjeverne Makedonije, uz pokroviteljstvo Bošnjačke demokratske stranke, u kristalnoj sali hotela Continental 28.septembra 2021 godine svečanom akademijom obilježen je Dan Bošnjaka 28. septembar.

Na svečanosti su se obratili predsjednik BNV RSM Dževad Hot, predsjednik BDS Sjeverne Makedonije Munir Kolašinac i predsjednica

Ureda za koordinaciju bošnjačkih nacionalnih vijeća dr. Jasmina Curić (ujedno i predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Srbiji).
Svečanu Akademiju svojim prisustvom uveličao je i prigodnim obraćanjem član Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodin Šefik Džaferović.

Svečanoj akademiji u ime Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca prisustvovali su mr.sc. Emir Zlatar, generalni sekretar Vijeća i emeritus prof.dr. Kasim Trnka, predsjedavajući Savjeta VKBI za ustavno pravna i društvena pitanja.

U kulturno umjetničkom dijelu Akademije izvedene su sevdalinke od strane Bilala Idrizovića i Emila Mehovića, dok su KUD-ovi Ljiljani i Divanhana prisutnima prezentirali bosanska kola. Duo violina izvele su Erhan Sukri i Jelena Tufekcievska.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo