-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

24.09.2021 / 15:57 BiH - Bisera Hadžialjević

Energoinvest: Gasa ima dovoljno, neće biti nikakvih smetnji

Energoinvest: Gasa ima dovoljno, neće biti nikakvih smetnji

Shodno informacijama koje su danas objavljene u medijima, a vezano o snabdjevanju prirodnog gasa Kantona Sarajeva, iz Energinvesta su informisali javnost da ima dovoljno potrebnih količina gasa prema krajnjim potrošačima.

Tim povodom je danas održan sastanak u Energoinvestu na kojem su prisustvovali direktorica Energoinvesta Bisera Hadžialjević, v.d. direktor BH Gasa Mihajlo Krmpotić, direktor KJKP "Sarajevogas“ Edis Baković i Sejfo Ušanović, direktor KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. Sastanak je iniciran upravo zbog medijski plasiranih lažnih informacija koje su jutros bile objavljene i koje su se odnosile da je KJKP Sarajevogas blokirao isporuku gasa prema KJKP Toplane, te je bespotrebno podignuta panika.

Ovom prilikom je istaknuto da građani Sarajeva neće ostati bez ovog energenta, te da je uredno snabdjevanje prirodnim gasom u dovoljnim količinama, te samim tim i za potrebe grijanja u skladu sa vanjskim temperaturama.

Zaključak sastanka se odnosio na to da u predstojećoj sezoni grijanja nema nikakvih smetnji u snabdjevanju prirodnim gasom u Federaciji BiH, kao ni prema krajnjim korisnicima.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo