23.09.2021 / 11:55 Fudbal - Reprezentacija BiH

Petev otkrio karte za Kazahstan i Ukrajinu

Petev otkrio karte za Kazahstan i Ukrajinu
Foto: NFSBiH
Selektor fudbalske reprezentacije BiH Ivajlo Petev objavio je danas spisak igrača za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine i utakmice protiv Kazahstana (9. oktobar) i Ukrajine (12. oktobar).

Na spisku se nalaze:

Golmani: Ibrahim Šehić (Koyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli) i Kenan Pirić (Atromitos)

Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Mateo Sušić (Cluj), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Ajdin Nukić (Tuzla City), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malme), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Siniša Saničanin (Partizan), Aleksandar Jovičić (Gorica), Adnan Kovačević (Ferencvaroš).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Stjepan Lončar (Ferencvaroš), Miralem Pjanić (Besiktas), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard), Mario Vrančić (Stoke City), Miroslav Stevanović (Servette), Almedin Ziljkić (Olimpija) i Adi Nalić (Malme)

Napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Ermedin Demirović (Freiburg) i Smail Prevljak (Eupen).

Nakon objave spiska Petev je odgovarao na pitanja novinara koje je između ostalog zanimalo zašto su prekidi problem u igri Zmajeva.

„Moraćemo da obratimo pažnju na kornere i radićemo na tome da ispravimo detalje i greške koje smo pravili u tom segmentu. Čim smo primili gol na taj način, znači da imamo problem sa prekidima. Moraćemo da se potrudimo da promijenimo to i da budemo maksimalno skoncentrisani u utakmicama sa Kazahstanom i Ukrajinom“, rekao je Petev.

Selektor se osvrnuo i na teren sa vještačkom travom na kojem će biti odigran meč u Kazahstanu:

„To jeste njihova prednost na neki način, jer njihovi igrači uglavnom igraju na umjetnoj podlozi, a kod nas možda samo Stevanović na gostovanju kod Young Boysa. Moramo se pripremiti za to i imaćemo dva treninga u Kazahstanu. Bez obzira na sve, mi imamo cilj kojem težimo i nadam se da ćemo ga ispuniti.“

Ivaylo Petev je još dodao:

„Sigurno da bi 6 bodova bilo odlično za nas, ali sad smo mislima okrenuti samo ka prvom meču, a nakon toga ćemo razmišljati o Ukrajini. To je ekipa koja je puno napredovala posljednjih godina, njihova U-20 selekcija je bila prvak svijeta i to je ozbiljna ekipa. Međutim, mi o njima sad ne razmišljamo toliko, koliko o Kazahstanu.“

Reprezentativci će se okupiti 4. oktobra na Ilidži.

Podsjetimo, bh. fudbaleri trenutno zauzimaju četvrto mjesto u grupi D sa tri boda iz četiri utakmice. Prva je Francuska sa 12 (6 utakmica), druga Ukrajina sa 5 (5), a treća Finska takođe sa pet bodova iz četiri meča. Na začelju je Kazahstan sa tri boda.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo