5°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

17.09.2021 / 11:20 Fudbal - Premijer liga BiH

Ivković: Rođendan je u nedjelju, sutra je utakmica koja vrijedi tri boda

Ivković: Rođendan je u nedjelju, sutra je utakmica koja vrijedi tri boda

Željezničar sutra na Grbavici dočekuje Velež u sklopu devetog kola m:tel Premijer lige BiH.

Tim povodom predsztavnicima medija na današnjoj press-konferenciji su se obratili šef stručnog štaba Plavih Tomislav Ivković i kapiten Aleksandar Kosorić.

U uvodu je Željin strateg naglasio i kako se sutra na stadionu očekuje proslava stotog rođendana kluba.

“Iskoristio bih priliku da čestitam rođendan svim “Željovcima” i svima onima koji su prošli kroz klub. Koji su bili važni kotačići u stvaranju ove institucije. Uvjerio sam se da je Željo nešto posebno i da se za njega isplati živjeti. Utakmica kao i sve druge, vrijedi tri boda. Dolazi dobra ekipa kojoj možda ne ide onako kako su očekivali. Respektujemo ih, ali napravit ćemo sve što je u našoj moći da pobijedimo. Rođendan se nikad ne slavi ranije. Rođendan je u nedjelju, a u subotu je pretpremijera. Nama je svaka utakmica fešta i samo će biti nekih dodatnih stvari. Nema presinga jer je sigurno samo da trebaš umrijeti. Posložili smo se i dobro radimo, bitno je da igrači shvate da imaju više kvaliteta od onog što daju. Idemo uživati, nadmetati se sportski. Uvijek smo na našem stadionu favoriti barem jedan posto više od protivnika“, istakao je Ivković i potom se dotakao gustog rasporeda koji očekuje ekipu.

“Ništa ljepše za igrača nego manje trenirati, a više igrati. Ritam srijeda – nedjelja. Imaju više utakmica, dovoljno vremena za odmor… Stvaramo šanse, a čim ih stvaramo na dobrom smo putu”.

Ivković je potom odgovorio i na pitanje da li očekuje da će igrači Veleža biti umorni:

“Neće sigurno. Pogotovo će im biti u ovoj situaciji da igraju protiv Zelje na ovom stadionu. Vjerovatno će im u nekim situacijama biti i noge odsječene jer nije svejedno igrati u ovakvoj atmosferi. To je iskusna ekipa, kao i Sarajevo, Zrinjski ili Borac. Oni imaju 30 igrača, za razliku od nas. Ne mogu ni zamisliti šta se tu desava. Da li imaju dovoljno velike svlačionice za toliko igrača.”

Kapiten Kosorić je nedavno produžio ugovor. O tome je ovom prilikom kazao:

“Klub mi je pružio priliku da produži ugovor i presretan sam. Uzbuđen sam kao prvi put kad sam dolazio u Želju. Kad je ovakav jubilej to je nešto posebno i trebate to osjetiti. Moramo dati zadnji atom snage za svaku loptu i u svakom duelu. To neće doći u pitanje sutra ni u jednom trenutku. Tri boda su najbitnija, nista nam ova utakmica nije manje ni više bitna od ostalih. Želimo da mislimo samo o terenu. Šef nam sugeriše da se ove sedmice potpuno isključimo i fokusiramo na teren i zadatke koje tamo imamo.”



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo