3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C

31.08.2021 / 16:43 Obrazovanje - Sretno školarci

U FBiH započinje školska 2021/2022. godina

U FBiH započinje školska 2021/2022. godina
Foto: FENA

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti objavilo je da nova školska 2021/2022. godina počinje u srijedu, 1. septembra 2021. u Tuzlanskom kantonu, Zeničko-dobojskom i Bosanskopodrinjskom te Kantonu Sarajevo, dok će u ponedjeljak, 6. septembra 2021. početi i u Unsko-sanskom kantonu, Posavskom, Srednjobosanskom i Hercegovačko-neretvanskom, te Zapadnohercegovačkom i Kantonu 10.

 

U svim kantonima, prema trenutnim saznanjima, planirano je odvijanje nastave u učionicama, po redovnom nastavnom planu i programa, uz poštovanje važećih higijensko-epidemioloških naredbi i preporuka nadležnih organa i institucija.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti poželjelo je svim učenicima i nastavnicima sretnu i uspješnu novu školsku godinu, te da ostanu dobro i zdravo.

Upućen je poziv svim učenicima i nastavnicma, ali i roditeljima, da se ponašaju odgovorno i u skladu s preporukama, u školi i izvan nje, a kako bi mogućnost zaraze bila svedena na minimum i osigurano nesmetano odvijanje nastave.

Inače, u svim kantonima će se kontinuirano pratiti epidemiološka situacija, na osnovu koje će se donositi potrebne odluke, a nadležna kantonalna ministarstva obrazovanja su spremna i na druge modele, ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, saopćano je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo