09.08.2021 / 13:42 Politika - Reakcije

SBB: Još jedan poraz Forte i facebook Vlade KS

SBB: Još jedan poraz Forte i facebook Vlade KS
Foto: Vijesti.ba
Vlada Kantona Sarajevo, koju s pravom nazivaju Facebook vlada ili komunalna vlada, jutros je na društvenim mrežama slavodobitno objavila vijest da je počeo saobraćati voz od Sarajeva do Pazarića.

Saopćeno je ovo danas iz SBB-a Kantona Sarajevo.

- Premijer Konakovićeve vlade Edin Forto prvi se provozao i javnost ushićeno obavijestio o „novom uspjehu“, i to na način kao da je on izgradio prugu od Sarajeva do Hadžića i uspostavio moderni željeznički saobraćaj. Gledajući premijera u vozu, u najmanju ruku, budio se osjećaj „susramlja“, navodi se u saopćenju i dodaje:

- Iako na prvu ovaj potez Vlade može izgledati kao dobar, suštinski se, nažalost, ponovo radi samo o novom Facebook marketingu kantonalne vlasti koja iza sebe još nema nijedan konkretni realizirani kapitalni projekt. A, u isto vrijeme, Kanton se guši u smeću, Sarajevo opet nema vode...

Dodaju da je tužno bilo gledati premijera Fortu kako se smiješi u vozu "Željeznica FBiH", dok u isto vrijeme Vlada koju predvode Elmedin Konaković i on, pripremom stečaja, zakucava posljednji ekser u kovčeg GRAS-a.

- Pozivanjem u pomoć "Željeznica FBiH" da se uključe u gradski prijevoz u Kantonu Sarajevo, a što je izvorni posao kantonalnog preduzeća, samo je čin zvaničnog priznanja poraza i uništenja GRAS-a, koji, zajedno s Vladom, nije mogao osigurati kvalitetan javni prijevoz za građane općina Hadžići, Ilijaš... A voz je, vjerovatno, samo još jedan populistički manevar kojim se odvraća pažnja javnosti s tihog nestajanja GRAS-a, navode iz SBB-a KS.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo