06.08.2021 / 22:48 Regija - Podgorica

Raonić novi direktor RTCG, Abazović čestitao porukom 'Bastilja je pala'

Raonić novi direktor RTCG, Abazović čestitao porukom 'Bastilja je pala'
Foto: Vijesti.ba

Dugogodišnji građanski aktivista i analitičar iz Podgorice Boris Raonić novi je generalni direktor Radio Televizije Crne Gore (RTCG). Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović čestitao mu je na Twitteru riječima - "Bastilja je pala".

„Znam da neće biti lako, ali novi menadžment i svi činioci društva moraju učiniti sve da više nemamo najgori javni servis u regionu“, napisao je Abazović.

Dodao je i da još jednom pruža podršku „nezavisnim, depolitizovanim i profesionalnim medijima“.

Dugogodišnji građanski aktivista i analitičar iz Podgorice Boris Raonić novi je generalni direktor Radio Televizije Crne Gore, odlučeno je na sjednici Savjeta RTCG-a u petak, a prenosi Glas Amerike.

Raonić, diplomirani pravnik sa dugogodišnjim iskustvom u NVO sektoru, dobio je glasove sedam od devet članova Savjeta RTCG-a, jedan glas dobio bivši glavni urednik Dana Nikola Marković, uz jedan nevažeći listić, prenijela je RTCG.

Tokom intervjua pred članovima Savjeta, Raonić je rekao da, u slučaju da dobije povjerenje Savjeta, želi da bude menadžer u pravom smislu te riječi, a ne neko ko će biti “mikromenadžer i urednik”, kao i da „za te poslove po svim aktima postoje ljudi koji rade taj posao“.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo