10°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

04.08.2021 / 22:20 Fudbal - Liga prvaka

Dinamo i Legia remizirali u Zagrebu

Dinamo i Legia remizirali u Zagrebu
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Odigrane su još dvije utakmice trećeg pretkola Lige prvaka, a zagrebački Dinamo na Maksimiru nije uspio savladati Legiju iz Varšave (1:1).

Dinamo je od 60. minute vodio pogotkom Petkovića, kojem je asistirao Ivanušec, ali Legija se u finišu meča spasila poraza. Kada je publika na Maksimiru već počela slaviti pobjedu, ukazao se rezervista Muci, koji u 82. minuti pogađa za 1:1.

Inače, Muci je u igru ušao samo sedam minuta ranije, pa je tako izrastao u heroja poljskog kluba, koji je pred revanš u blagoj psihološkoj prednosti.

Luka Menalo je priliku za igru dobio od 85. minute, dok je Amer Gojak meč odgledao s klupe.

U isto vrijeme je u Mađarskoj trijumfovao Ferencvaroš i to neočekivano lako. Na Groupama Areni gostovala je Slavija iz Praga, a mađarski tim je slavio sa prilično sigurnih 2:0 i tako stekao značajnu prednost pred revanš u Češkoj.

Do vodstva je Ferencvaroš stigao autogolom Kacharabe u 44. minuti, a onda je šokirao goste i na startu drugog dijela. U 50. minuti je dosuđen penal, a sigurno ga je izveo Kharatin i povisio vodstvo na 2:0.

Taj rezultat se zadržao i do kraja meča. Eldar Ćivić je počeo utakmicu, a teren je napustio u 85. minuti, kada je šansu za igru dobio Stjepan Lončar, a Adnan Kovačević je na terenu bio od sudijske nadoknade.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo