14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

04.08.2021 / 10:06 Crna hronika - MUP RS uputio apel

Alarmantne brojke o broju poginulih u saobraćajnim nesrećama

Alarmantne brojke o broju poginulih u saobraćajnim nesrećama
Foto: Arhiv
Ministarstvo unutrašnjih poslova RS apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju zakonske propise, te tako zaštite svoj, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

“Uprkos brojnim aktivnostima policijskih službenika koje su realizovane u proteklom periodu u cilju unaprijeđenja bezbjednosti saobraćaja, u julu je na putevima Republike Srpske u saobraćajnim nezgodama život izgubilo 14 građana (za sedam više nego u istom periodu prošle godine), a u prva tri dana avgusta imamo četvoro poginulih. Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda u kojima smo imali smrtnu posljedicu je upravo alkohol, a zatim i neodgovorno ponašanje u saobraćaju”, navoe iz MUP-a RS.

Da je vožnja pod uticajem alkohola prisutna u saobraćaju govore i podaci Ministarstva, gdje je samo u julu zbog alkoholisanosti iz saobraćaja isključeno oko 3.500 vozača.

“Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nastaviće da u okviru kampanje „Vozi oprezno – putuj bezbjedno“ realizuju niz akcija i kontrola sa ciljem smanjenja smrtno stradalih u saobraćajnim nezgodama, ali svakako da i od samih građana, učesnika u saobraćaju očekujemo da pokažu dozu odgovornosti i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola”, poručili su iz MUP-a RS.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo