6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

02.08.2021 / 15:29 Fudbal - Podgrijao glasine o odlasku

Harry Kane se nije pojavio na današnjem treningu Tottenhama

Harry Kane se nije pojavio na današnjem treningu Tottenhama

Harry Kane se nije pojavio na treningu Tottenhama, čime je dodatno podgrijao glasine o odlasku u Manchester City.

On se trebao danas pojaviti na treningu, nakon što je bio na odmoru poslije nastupa na Evropskom prvenstvu, gdje je Engleska izgubila u finalu od Italije.

Sky Sports je u maju objavio da je Kane poručio klubu da želi promijeniti sredinu, a interes za njega pokazali su Manchester City, Manchester United i Chelsea. Krajem juna, City je poslao i službenu ponudu za Kanea, u visini od 100 miliona funti, ali Tottenham je odbio.

Njegova cijena na Transfermarktu iznosi 120 miliona eura, a Tottenham ga namjerava zadržati iako Kane vjeruje da s klubom ima džentlmenski dogovor da može dogovoriti transfer. Predsjednik Tottenhama Daniel Levy je ranije izjavio da razumije Kaneove frustracije zbog toga što s klubom nije osvojio trofej, ali naslutio je da će ga teško prodati.

S druge strane, predsjednik Manchester Cityja Khaldoon Al Mubarak najavio je da će njegov klub biti agresivan na tržištu, kako bi povećao kvalitet ekipe. City je prošle sezone osvojio Premiership te stigao do finala Lige prvaka, u kojem je izgubio od Chelseaja.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo