1°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

29.07.2021 / 10:16 Crna hronika - MUP TK

Pretresi u TK: Pronađeni, amfetamin, kanabis, puške i pištolj

Pretresi u TK: Pronađeni, amfetamin, kanabis, puške i pištolj
Foto: MUP TK / Vijesti.ba
Policija će protiv devet osoba sa područja Tuzlanskog kantona dostaviti izvještaj Kantonalnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinila krivična djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i drugih nedozvoljenih radnji, ...

... saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova TK.

Izvještaj će biti dostavljen protiv M. M, N. Dž, S. C., (29) i M. M. (22), svi iz Tuzle, H. G. (21) iz Živinica, J. B. (41) iz Lukavca, M. Dž. (21) iz Gračanice, N. R. (29) iz Gradačca i E. Š. (30) iz Srebrenika.

U pretresu na devet lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Gradačca i Srebrenika pronađeno je pet lovačkih pušaka, pištolj 6,35 milimetara, dva gasna pištolja, motokultivator i razni alati.

Pronađeno je sedam pakovanja amfetamian, dva pakovanja kanabisa, 10 džointa, drobilica za drogu i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pretresi na navedenim lokacijama izvršeni su po nalogu općinskih sudova od 26. do 28. jula, a prema prethodno sačinjenom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i drugih krivičnih ili prekršajnih radnji.

(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo