0°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 2°C
Bihać -1°C

29.07.2021 / 09:08 Fudbal - Revanš meč

Velež u Atini brani prednost protiv grčkog giganta AEK-a

Velež u Atini brani prednost protiv grčkog giganta AEK-a
Foto: SCsport / Vijesti.ba
Revanš mečevi drugog pretkola UEFA Konferencijske lige igraju se večeras, a nastupaju i dva bosanskohercegovačka predstavnika – Velež i Borac.

Velež u Atini igra protiv AEK-a, a Rođeni su u Grčku otputovali sa golom prednosti iz prve utakmice (2:1). Mostarski klub napravio je veliko iznenađenje u prvom susretu na Grbavici i ima se pravo nadati da može prirediti senzaciju i proći dalje.

“Znamo grčki mentalitet, moramo izdržati ako želimo postići svoj cilj. Ključ utakmice je prvih 20 minuta, ako u ovom periodu ne primimo gol i možda čak postignemo gol, mislim da imamo velike šanse”, rekao je Feđa Dudić, trener Veleža, uoči utakmice.

Ono što može radovati Dudića i navijače Veleža jeste da će svi igrači biti na raspolaganju. Podsjetimo, u prvom susretu nisu igrali Samir Radovac i Denis Zvonić zbog povreda, ali sada su i oni spremni.

Iz redova grčkog kluba najavili su da će pokazati drugo lice. Trener Vladan Milojević istakao je da ničim nije zadovoljan iz prvog susreta sa Grbavice i poručio je da se sve iz tog meča mora zaboraviti.

Borac, aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, u prvom susretu protiv Linfielda u Belfastu doživio je katastrofu. Banjalučani su poraženi rezultatom 4:0 i sada im treba pravo čudo da bi se našli u trećem pretkolu Konferencijske lige.

Dan prije utakmice Borac je ostao i bez trenera, jer se sa klupe povukao Marko Maksimović. U večerašnjem susretu Banjalučane će voditi Čedomir Ćulum i Zoran Dragišić, te će pokušati napraviti čudo.

Oba susreta se igraju u 20 sati i u direktnom su prenosu, a meč iz Atine možete gledati na FACE TV, dok je susret iz Banja Luke na Areni Sport.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo