6°C
Mostar 10°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 9°C
Bihać 3°C

25.07.2021 / 17:52 Ostali sportovi - Mostar

Milnović i Tiro pobjednici visinskih skokova sa Starog mosta

Završeni su 455. visinski skokovi sa Starog mosta u Mostaru.

Nakon kvalifikacija skokova u Mostaru u disciplini skok na noge i skok na glavu, održano je i finale.

Pobjednik u kategoriji skok na noge je Emel Tiro. Rođen je 18.08.2004. godine. Ovo je njegovo prvo učešće u skokovima sa Starog mosta, a danas se takmičio uz saglasnost roditelja. Stil kojim je skakao je let. Emel je i u kvalifikacijama i u finalu dobio maksimalne ocjene od žirija.

Treće mjesto u kategoriji skok na noge osvojio je Adis Boškailo, a drugo Igor Kazić.

U kategoriji skok na glavu treće mjesto osvojio je Dino Bajrić, drugo Mustafa Šarić, a pobjednik je Dragan Milnović, koji je i u kvalifikacijama i u finalu dobio sve desetke.

Skokovi na noge:

Emel Tiro
Igor Kazić
Adis Boškailo

Skokovi na glavu:

Dragan Milnović
Mustafa Šarić
Dino Bajrić


U žiriju ovogodišnjih skokova su bili: Haris Džemat, Haris Škoro, Samir Zukanović, Branko Bogičević i Alica Jakirović.

Tradicionalni 455. visinski skokovi sa Starog mosta počeli su bacanjem cvijeća u Neretvu sa Starog mosta, u znak sjećanja na stradale skakače i uz intoniranje državne himne BiH.

Ovogodišnja manifestacija mostarskih skokova obogaćena je brojnim sadržajima među kojima su juniorski skokovi, šlaufijada, tavla turnir i preplivavanje Neretve ispod Starog mosta.

Skokovi sa Starog mosta u Mostaru tradicionalno su takmičenje u skokovima u vodu koje se organizira svake godine krajem jula.

Skokovi datiraju iz vremena gradnje samog mosta, ali prvi skok zabilježen je 1664. godine. Formalno takmičenje ustanovljeno je 1968. i otad se održava svakog ljeta.

 
(Vijesti.ba)

 

 

Izdvajamo