25.07.2021 / 08:15 Ostali sportovi - Mostar

Tavla turnir uz skokove sa Starog mosta

Tavla turnir uz skokove sa Starog mosta
Foto: Vijesti.ba
U okviru programa Visinskih skokova sa Starog mosta održan je tavla turnir na kome je učešće uzelo preko 60 tavlaša.  Turnir su zajednički organizovali Klub skakač u vodu Mostari i Tavla klub „Stari grad“.

Dragi Hrvić, glavni sudija turnira, ujedno i sekretar Tavla kluba „Stari grad“ je izrazio zadovoljstvo odzivom i atmosferom na takmičenju:

Ovaj turnir zajednički organizujemo više od deset godina, tako da smo jedini ostali vjerni ovoj  sportsko-turističkoj manifestaciji kojom se šire pozitivne poruke.Ponosni smo što smo zajedno djelujemo sa  Klubom skakača i vjerujem da ćemo biti prisutni na skokovima  i narednih godina. Na ovogodišnjem turniru učestvuju 64 tavlaša  iz Fojnice, Vakufa, Sarajeva, Stoca, Počitelja, Bijelog polja i naravno iz Mostara. Svi su oni registrovani u Tavla savez Bosne i Hercegovine.

Takmičari su bili raspoređeni u četiri grupe da bi se nakon eliminacija samo osam tavlaša borilo za nagrade.

Prvo mjesto osvojio je Ramiz Zajmović, dok  je drugoplasirani Tomislav Zalar. Treće  i četvrto mjesto ravnopravno dijele Mahmut Stupac i Emir Kljako.

Najuspješnijim su pripale novčane nagrade i prigodni pokloni. Turnir se održao u bašti Doma Armije Bosne i Hercegvine na Mejdanu.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo