-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

18.07.2021 / 22:35 Ostali sportovi - Brojne kritike

Hamilton odgovorio na optužbe da je kriv za sudar

Hamilton odgovorio na  optužbe da je kriv za sudar

Lewis Hamilton pobijedio je u utrci za Veliku nagradu Velike Britanije, a trijumf na desetoj postaji ovogodišnjeg prvenstva u Formuli 1 iskoristio je kako bi smanjio zaostatak za vodećim u ukupnom poretku, Maxom Verstappenom.

Sedmerostruki svjetski prvak sad za trenutno vodećim zaostaje osam bodova, a mnogi su spremni reći da tako ne bi bilo da se nije dogodio incident na samom početku utrke. U njemu su sudjelovala upravo njih dvojica, a Verstappen je utrku okončao već na samom startu, nakon kontakta s bolidom Hamiltona.

Hamilton je zbog incidenta kažnjen s deset sekundi, no ta ga kazna nije spriječila da peto mjesto poretka u trenutku izlaska iz kazne dobrom vožnjom pretvori u pobjedu, svoju osmu na stazi Silverstone.

Ipak, u središtu svega ostali su trenuci iz prvog kruga, u kojem je Verstappen izletio i završio u bolnici, te nakon završetka utrke, kad je Hamilton burno slavio pobjedu. Verstappen mu je to zamjerio, ne samo sudar već i tu proslavu, tvrdeći da to nije u redu dok je neko od rivala sa staze hospitaliziran. I optužio ga je za sudar.

''Bio sam uz njega, nije mi dao dovoljno mjesta. Cijeli sam vikend davao sve od sebe i bez obzira na to slažem li se ja s kaznom koja mi je dana, nisam htio dopustiti da išta stane na put sviranju himne i podizanju britanske zastave'', izjavio je pobjednik utrke, piše Index.hr.

U Red Bullu se nikako ne slažu s Hamiltonom, krive ga za sve. Šef momčadi Christian Horner je izjavio:

''Tako se ne vozi taj zavoj. Svaki od vozača na stazi zna da se tako ne prolazi kroz njega. Bila je to velika nesreća i Maxov zavoj. Što se mene tiče, Hamilton je kriv za sve, nikad se nije trebao naći u toj poziciji. Hvala Bogu što nam vozač nije ozbiljno ozlijeđen ili što se nije dogodilo još nešto gore.''

Njemu je Hamilton ovako odgovorio:

''Nemam mu što za reći. Ne želim da se takve stvari događaju u utrkama, a sad je bitno da se smirimo i ne govorimo ništa vrući. Znam kako je to kad momčad gubi bodove. Nemam više što za dodati.''


(Vijesti.ba)

Izdvajamo