9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

18.06.2021 / 08:22 Košarka - Eurobasket

Zmajice danas protiv Turske, pobjedom bi ostvarile historijski podvig

Zmajice danas protiv Turske, pobjedom bi ostvarile historijski podvig
Foto: Arhiv / Vijesti.ba
Nakon što su jučer kreirale prvorazrednu senzaciju pobjedom nad Belgijom (70:55), košarkaške reprezentativke BiH već danas u podne igraju utakmicu drugog kola grupne faze Eurobasketa.

Protivnik je Turska, koje jučer poražena od Slovenije (47:72) i stoga nema pravo na novi kiks ukoliko želi izbjeći eliminaciju već u prvoj rundi Evropskog prvenstva. Prvo ime ove selekcije je Quanitra Hollingsworth (32), naturalizovana Amerikanka iz Galatasaraya, centar s WNBA iskustvom.

No, nema sumnje da će i naše Zmajice biti itekako motivisane. Eventualnim trijumfom reprezentacija BiH po prvi put u historiji osigurala bi plasman u drugi krug EP i najmanje baraž za četvrtfinale, odnosno eliminacijsku fazu u koju ulazi 12 najboljih kontinentalnih selekcija. Bio bi to ogroman korak za bh. košarku, svjesne su i naše igračice, koje su ponovo spremne dati sve od sebe.

“To je kako mi igramo, naša hemija… Nadam se da ćemo izaći sa istom energijom kao protiv Belgije, da ćemo se odmoriti i odigrati istu utakmicu”, poručuje Matea Tavić, prenosi zvanična stranica KSBiH.

Utakmica Turska – BiH u strasburškoj dvorani Rhenus Sport počinje u 12 sati, uz direktan TV prenos na kanalu Sport Klub 3.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo