9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 7°C

17.06.2021 / 09:45 Regija - Negirao genocid

Skupština Crne Gore danas glasa o inicijativi za razrješenje ministra Leposavića

Skupština Crne Gore danas glasa o inicijativi za razrješenje ministra Leposavića
Foto: Arhiv

Poslanici Skupštine Crne Gore danas će glasati o inicijativi premijera Zdravka Krivokapića za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Leposavić je ranije tokom rasprave rekao da je u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava bio suočen sa teškim pitanjima, ali da je odlučio da odgovara samo pravedno.

"Cijenu koju plaćam, plaćam ja, a Vlada će opstati", poručio je Leposavić.

Krivokapić je tokom rasprave u crnogorskom parlamentu rekao da Leposavić prilikom spornog izlaganja o genocidu u Srebrenici "nije iskazao potreban nivo odgovornosti koju nosi ta funkcija" i poručio poslanicima da o inicijativi glasaju po svojoj savjesti.

Podršku Krivokapićevoj inicijativi najavili su predstavnici opozicionih partija, kao i Građanskog pokreta URA, dok su iz vladajućih Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije poručili da će biti protiv.

Demokratska Crna Gora saopćila je da, ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine, ta partija neće sa Demokratskom partijom socijalista učestvovati u smjeni ministra pravde.

Poslanici DPS-a bojkotuju rad Parlamenta i još nije poznato da li će biti u sali kada se bude glasalo o razrješenju Leposavića.

(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo