8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

28.05.2021 / 13:17 BiH - Bh. reditelj

Mustafić: Kurjak treba da uputi javno izvinjenje dr. Izetbegović

Mustafić: Kurjak treba da uputi javno izvinjenje dr. Izetbegović
Dino Mustafić / Vijesti.ba
Bh. reditelj Dino Mustafić smatra da je akademik, prof. dr. Asim Kurjak odavno izgubio moralni kredibilitet, te da treba uputiti javno izvinjenje direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović.

Ovakav stav na svom Twitter profilu Mustafić je iznio nakon što je Kurjak potvrdio da je bio mentor pri izradi doktorske disertacije profesorice Izetbegović.

"Ovaj akademik je odavno izgubio moralni kredibilitet. Ovo je samo još jedan u nizu koji traži i javno izvinjenje dr. Izetbegović. Neko se ne mora voliti niti podržavati, ali se ne smije i ne može diskreditirati lažima ili 'maglovitim sjećanjem'. Sramno!", napisao je Mustafić na svom Twitter profilu.

- Ja prihvatam činjenicu da postoje zapisnici, da je pred nas četvoro ona branila doktorat, da je taj doktorat legalan i legitiman i da je to doktorat, ali u Sarajevu. Nikada ja nisam spomenuo Sarajevo, jer nije bilo u pitanju niti jednom. Ja sam govorio o doktoratu i postdiplomskom studiju, ali u Zagrebu - izjavio je jučer Kurjak za N1, dodavši da treba "odvojiti" dešavanja iz Zagreba i Sarajeva.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo