16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

28.05.2021 / 12:35 Regija - Crnogorski premijer

Na sastanku potvrđeno opredjeljenje da bude potpisan Temeljni ugovor

Na sastanku potvrđeno opredjeljenje da bude potpisan Temeljni ugovor
Zdravko Krivokapić / Vijesti.ba
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić saopštio je da je na sastanku u Beogradu sa Njegovom svetosti partijarhom srpskim Porfirijem potvrđeno opredjeljenje da bude potpisan Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

- Sa Njegovom svetošću smo ostali u dogovoru da se usaglasimo o terminu potpisivanja temeljnog ugovora - saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Krivokapić je rekao da se raduje izboru novog mitropolita crnogorsko-primorskog, uz veliku vjeru da će voditi narod poput svog prethodnika blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija.

- Želimo da na najdostojanstveniji način što prije ugostimo patrijarha srpskog Porfirija u Crnoj Gori kako dolikuje patrijarhu, ali i gostoljubivom i vjernom crnogorskom narodu - rekao je Krivokapić.

Iz SPC-a ranije je saopšteno da je Krivokapić na sinoćnjem sastanku sa patrijarhom Porfirijem i vladikama SPC iznio nove i do sada neizrečene razloge zbog kojih smatra da potpisivanje Temeljnog ugovora mora biti odgođeno.

U saopštenju se navodi da patrijarh Porfirije ne vidi osnovanost i opravdanost namjere premijera Crne Gore da ne potpiše Temeljni ugovor sa SPC, što je bio jedini razlog njegovog dolaska u Patrijaršijski dvor u Beogradu.


(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo