9°C
Mostar 11°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

11.05.2021 / 12:22 Politika - NSRS

Dodik: Stanić tražio od mene dva miliona KM da napusti SDS

Dodik: Stanić tražio od mene dva miliona KM da napusti SDS
Foto: Arhiv

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je na današnjoj sjednici Narodne skupštine RS da mu je Miladin Stanić, predsjednik Kluba SDS-a u NS RS, kada su bili kod Stanićevog kuma, tražio dva miliona maraka da pređe iz SDS-a u SNSD ili neku drugu političku partiju.

Dodik je rekao da je ovaj zahtjev odbio jer je puno tražio, a da je Stanić nakon toga cijenu smanjio na milion maraka, pa na 700 hiljada.

„Da bilo ko drugi govori o poštenju, nego se ti javio da o poštenju govoriš“, rekao je Dodik, kao reakciju na Stanićevu izjavu o korupciji u SNSD-u.

Dodik je rekao da je nakon ovog Stanićev kum rekao da su sijeno u Nevesinju, za koju je navodno Stanić tražio da se interveniše, "bilo teže nego željezo", i da je bolje da to pusti.

"Prije rata Stanić se vozio na biciklu na kojem mu papuče nisu dolazile ni do pola stopala. Ako pričamo o kriminalu i korupciji, onda trebamo pričati o Miladinu Staniću", rekao je Dodik.

Denis Šulić, potpredsjednik NS RS, nakon toga je odredio pauzu od pet minuta, kako bi se spriječila dalja napetost između Stanića i Dodika na sjednici, na kojoj su tema evropske integracije.



(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo