2°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

08.05.2021 / 18:50 Fudbal - Premijer liga BiH

Borac pobijedio Krupu i ponovo preuzeo vrh tabele

Borac pobijedio Krupu i ponovo preuzeo vrh tabele

Borac je opravdao ulogu favorita i savladao Krupu na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Tako se tim trenera Marka Maksimovića opet vratio na lidersku poziciju Premijer lige BiH.

Susret je bio otvoren od samog početka, a domaći stižu do vodstva već u devetoj minuti. Odlično je probio stranu Subić i uputio povratni pas, a na pravom mjestu bio iskusni Vranješ, koji rutinski poentira za 1:0.

Potom je i Krupa stvorila nekoliko obećavajućih šansi, uglavnom preko agilnog Mandića, ali ipak nije stvorila veće probleme golmanu Borca Lakiću. Vranješ je imao u 27. minuti izvrsnu priliku da udvostruči prednost Banjalučana, ali zamalo je neprecizan, glavom šutira pored stative.

Rezultat se tako nije mijenjao do kraja poluvremena, a u drugom dijelu tempo igre je opao. Krupa je uspjela kreirala poluprilike, ali ne i ozbiljnije zaprijetiti domaćem timu. S druge strane, Borac je do drugog gola mogao u 71. minuti, ali Brtan pogađa prečku.

Ostalo je 1:0 do kraja, što je Borcu dovoljno da, uz bolju gol-razliku od Sarajeva, ponovo zasjedne na vrh tabele. Krupa je i dalje na pretposljednjem mjestu.

Borac – Krupa 1:0 (Vranješ 9′)

Gradski stadion u Banjoj Luci. Glavni sudija: Sabrija Topalović (Zenica).

BORAC: Lakić, Uzelac (Brtan), Ćosić, Dujaković (Ćorić), Subić, Vojnović, Meleg, Zakarić (Molls), Ziljkić, Vranješ, Moraitis (Mehanović).

KRUPA: Kolak, Makitan, Pavlović, Galić, Ćivić, Erak (Nikolić), Dujaković (Modić), Palić, Muminović, Vukmanović, Mandić (Aćimović).



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo