9°C
Mostar 11°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

08.05.2021 / 18:14 Fudbal - Bundesliga

Borussia pobjedom nad Leipzigom “isporučila” Bayernu devetu uzastopnu titulu

Borussia pobjedom nad Leipzigom “isporučila” Bayernu devetu uzastopnu titulu

Fudbaleri minhenskog Bayerna su novi/stari šampioni Njemačke pošto je njihov glavni konkurent za naslov prvaka, RB Leipzig, poražen na gostovanju kod Borussije Dortmund 3:2, u meču koji je obilježio dvostruki strelac Jadon Sancho.

Izabranici Juliana Nagelsmanna su u rezultatskom zaostatku bili već od sedmog minuta kada je Marco Reus postigao sjajan gol nadmudrivši Orbana.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, a novi šok za goste uslijedio je u 51. minutu kada je Sancho majstorski postigao gol nakon što je lukavo provukao loptu u dalji ugao protivničkog gola.

U nastavku meča Milioneri su prepustili loptu gostima pokušavajući da preko kontranapada ugroze gol Leipziga.

Gosti su u poslednjih pola sata išli na sve ili ništa, a napadi su im se isplatili već u 63. minutu kada je Klostermann sjajno skočio na centaršut Emila Forsberga i glavom zatresao mrežu Borusnije.

Svega šest minuta kasnije Dani Olmo je propustio priliku za izjednačenje, ali je isti fudbaler već u 77. minutu izjednačio rezultat. Djelovalo je da će Leipzig izboriti pozitivan rezultat, a onda je usledio mat u tri poteza u režiji Raphaela Guerreira i Sancha, a ovaj drugi je poslije sjajne kombinacije sa Portugalcem zatresao mrežu gostiju u 87. minutu.

Borussia je ovom pobedom stigla do četvrtog mesta, koje vodi u Ligu prvaka, nadajući se da će uoči posljednja dva kola tu i ostati, a da li će tako i biti zavisi i od rezultata Eintrachta iz Frankfurta protiv Mainza u nedjelju.

Što se tiče ostalih susreta odigranih u terminu od 15.30 sati, Hoffenheim je nakon velikog preokreta pobijedio Schalke sa 4:2 (Sead Kolašinac odigrao cijeli meč za goste), dok je Wolfsburg na svom terenu sigurno slavio protiv Union Berlina sa 3:0.

Werder i Bayer Leverkusen su odigrali utakmicu bez golova, a danas se još igra duel između Bayerna i Borussije M’gladbach, koji očito Bavarcima neće imati rezultatski značaj s obzirom da su već osigurali titulu, deveti put zaredom.

 


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo